Welkom op de website van Rosan's Werkhondenkennel. Op deze site vindt u informatie over mijn werkhondenkennel.

Ik, Roel Schotkamp, ben sinds 1983 actief met de africhting van politiehonden binnen de KNPV. Vanaf mijn 21e ben ik ook beroepsmatig met honden gaan werken. Eerst in de particuliere beveiliging, daarna als hondengeleider bij het Nationaal Territoriaal Commando van Defensie en sinds 2000 bij de politie.

In 1993 ben ik begonnen met het fokken van werkhonden. Ik heb Bouviers, Duitse Herders en Mechelse Herders gefokt. Sinds 1995 heb ik mij toegelegd op het fokken van Mechelse Herders met en zonder stamboom.

Rosan's Werkhondenkennel is een kleinschalige kennel met 1 à 2 nesten pups per jaar.

Het doel van Rosan's Werkhondenkennel is het fokken van gezonde honden met een goed karakter en uitstraling.
In de eerste plaats selecteer ik op gezondheid en een stabiel karakter met de juiste driften voor een goede

werk- / politiehond. 

Inmiddels voldoen een groot aantal honden uit de Rosan's Werkhondenkennel uitstekend binnen de sport alsmede binnen beveiligingsbedrijven en overheidsinstellingen in het binnen- en buitenland. Ook hebben de laatste jaren meerdere honden uit Rosan's Werkhondenkennel met goede resultaten op de Nederlandse Kampioenschappen van de KNPV gestaan. 


Vanaf 2007 staat Rosan's geregistreerd bij de Raad van Beheer onder nummer 265166.

Puppy update staat onder tabblad nieuws

Nest

Rosan's Werkhondenkennel streeft er naar om de pups op te laten groeien in een omgeving waar ze al veel meemaken om ze zo een goede start te geven voor de toekomst. De eerste 2 à 3 weken krijgen de moeder en pups de nodige rust. De weken er na zullen de pups met grote regelmaat naar buiten gaan. Hier ruiken, horen en zien de pups allemaal nieuwe prikkels. Vanaf deze tijd zijn de nieuwe pupkopers of andere belangstellenden (na afspraak) van harte welkom.

 

Nest op alfabet

Ik geef de nesten een letter van het alfabet. Dit is om voor mijzelf het overzicht te behouden. Stamboom pups geef ik een volledige naam. Wat uiteindelijk de roepnaam voor de hond wordt..... Het zou mooi zijn als de begin letter klopt. 

 

Als u de pup eenmaal heeft....

Als u de pup heeft opgehaald bij Rosan's Werkhondenkennel zal ik regelmatig contact houden. Ik wil graag weten hoe de hond zich ontwikkeld en wil graag weten of deze uitgroeid tot de hond waar ik naar streef.

Ieder jaar organiseer ik, in samenwerking met PHV Ons Genoegen in Nieuw-Milligen, de Rosan's oefendag . Daar zijn de door mij gefokte honden, die getraind worden binnen het KNPV programma, van harte welkom. Het is een dag om samen ontspannen te oefenen onder het genot van een hapje en een drankje. Ook honden die niet in het KNPV programma zijn natuurlijk welkom maar kunnen niet deelnemen aan het programma.

 

Voorwaarden     

Helaas heb ik vaak meegemaakt dat reserveringen werden afgezegd, zelfs nog nadat de pups geboren waren tot een uur voor het ophalen. 

Door deze teleurstellingen ben ik genoodzaakt om een aanbetaling te vragen. Deze aanbetaling wordt pas voldaan op het moment dat u bericht van mij krijgt dat de pups geboren zijn. U hoeft niet te betalen voor iets dat er niet is.

De reservering worden verwerkt in volgorde van aanmelden. Op het moment dat ik per email alle gegevens heb ontvangen komt u op de lijst te staan. 

Ziet u, om welke reden dan ook, toch af van de pup, dan wordt het reserveringsgeld niet terugbetaald.

 

Bloedlijn

Niet alle nestjes worden met stamboom gefokt. Maar van de nesten zonder officiële zijn ook alle bloedlijnen bekend. Alle gebruikte bloedlijnen zijn terug te vinden op www.bloedlijnen.nl. Dit is een database waarin de meest bekende bloedlijnen terug zijn te vinden. Ik zet bij al mijn honden het "BRN" nummer (Bloedlijn Registratie Nummer). Door op dit nummer te klikken kun je direct de bloedlijn zien.

Ik vind het van groot belang om de bloedlijnen zo goed als mogelijk te kennen. Ik fok uitsluitend met honden die aantoonbaar geen medische erfelijke gebreken hebben.

Belangrijke medische aspecten zijn; gebit, heupen, ellebogen, rug, schouders en karakter.

 

De Mechelse Herder als huis- en/of werkhond

De Mechelse Herder is een echte werkhond. Het werken zit hem/haar letterlijk in de genen. Het is dus een hond die wel iets te doen moet hebben. Gaat deze hond zich vervelen dan gaat hij/zij u ook vervelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het slopen van het meubulair. De hond moet dus iets te doen hebben. Uren wandelen in het bos of lopen aan de fiets vergroot de conditie en is erg goed maar stopt niet de drang om iets te doen. Het beste kunt u de hond mentaal bezig houden door de hond dingen te leren of zelf dingen uit te laten zoeken. Dat geeft ze uiteindelijk de meeste rust. Kunt u dit realiseren dan kan ook de Mechelse Herder prima functioneren in huis.

Het voordeel van een werkhond in een kennel is dat ze daar de volledige rust vinden. Daar hoeven ze niks en dat vind ik wel zo eerlijk als de hond veel moet werken.

 

Contact Rosan's Werkhondenkennel

Tel: +31 (0) 6 29001445

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now